7 Mart 2013 Perşembe

Namık Tan'a mektup

1 Mart 2013
Ekselansları Namık Tan,
T.C. Büyükelçisi
2525 Massachusetts Ave. NW
Sayın Büyükelçi,
Palm Beach Yahudi Federasyonu halkla ilişkiler konseyi adına, T.C: Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Siyonizm bir insanlık suçudur" sözleri bizi dehşete düşürdü. Bu, Türkiye İsrail arasında senelerce süregelen, ve Türkiyenin İsrail elçisi olduğunuzda şahsen şahit olduğunuz iyi ilişkilerinin ahlakına gölge düşüren bir beyan. Başbakanın beyanı düşmanca, saldırgan, ve İsrailin meşruiyetini sorgulayarak antisemit duyguları ateşliyor.
Siyonizm, Yahudi halkının ulusal kurtuluşu ve hürriyeti hareketine verilen isimdir. Genellikle katliamlara ve soykırıma atfedilen "insanlık suçu" değildir.
Başbakan, ilk seçildiğinde bölgeye barış getirme arzusunu file getirmiş, ve İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk bile yapmıştı. Fakat son zamanlarda, Başbakan İsraile karşı giderek daha fazla düşmanca bir yaklaşım gösteriyor. Bu son beyanınla başbakan artık İsrail ile devamlı savaş durumunda kalmak isteyen düşmanlarının kullandığı demagojik propaganda yapmaya başladı. Sözleri aşırı haksız ve tehlikeli bir şekilde zararlı. Böyle bir propaganda savaşı yaparak barışa erişilemez.
Türkiye demokratik ülkeler arasında bir lider olmak istiyorsa, bu tavrını değiştirmelidir.
Umarız Başbakan Erdoğan bu sözlerinden dolayı üzünütünü belirtir, ve ileride daha uzlaştırıcı ve olumlu bir tavır takınır.
Saygılarımızla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder